This page has moved to a new address.

LooksLikeDesign: Panton Chair

Very Berry Mint: LooksLikeDesign: Panton Chair

zondag 17 juli 2011

LooksLikeDesign: Panton Chair

Opvallend is dat veel designmeubelen al jaren geleden ontworpen zijn, bijvoorbeeld in de jaren 60/70. Maar deze meubelen kunnen nu nog steeds! Hoe kan dat? Ze hebben allen een tijdloos ontwerp. Zo ook de Vitra Panton chair, ontworpen door Verner Panton. Een echte klassieker uit de jaren 60. Het bijzondere aan dit ontwerp is dat het gemaakt is van 1 materiaal en uit 1 stuk vervaardigd is. De stoel heeft een ergonomische vorm, waardoor het zitcomfort bijzonder hoog is. Daarnaast vind ik het leuk dat de stoel in vele kleuren verkrijgbaar is.

Het origineel is verkrijgbaar via www.bigbrands.nl en kost €194,-. Voor de mensen met een kleiner budget zijn er goede replica's verkrijgbaar met een prijs tussen de €69 en €99. Hieronder zie je zowel het origineel als de replica staan, kan jij zien welke stoel het origineel is?


Stoel 1
Stoel 2

En..ben je er al uit?? Stoel nummer 2 is het origineel van Vitra, via www.bigbrands.nl en stoel nummer 1 is een replica via www.moonenimportexport.nl. Ik vind het verschil nauwelijks zichtbaar!

Verder zijn de replica's verkrijgbaar via:
Ik ben in ieder geval fan! Jullie ook?

Labels: , , ,

3 reacties:

Op 17 juli 2011 om 15:52 , Anonymous Stiene S. zei...

Toffe stoel!
Je ziet inderdaad bijna geen verschil :D
x

 
Op 17 juli 2011 om 18:35 , Anonymous LooksLikeDesign zei...

Ja ik vind hem ook super leuk! En het verschil is nauwelijks te zien idd, alleen in de prijs :-)

 
Op 12 november 2011 om 22:28 , Anonymous Anonymous zei...

Voor de Panton Chair hebben wij een speciale Facebook Page opgericht! www.facebook.com/pantonchair hier kunnen jullie als Fan natuurlijk terecht.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage