This page has moved to a new address.

What to do in augustus?

Very Berry Mint: What to do in augustus?

zondag 29 juli 2012

What to do in augustus?

De maand augustus staat vaak bol van de activiteiten en festivals. Ook in mijn stadje Haarlem is altijd veel te beleven. Ik heb de leukste activiteiten voor jullie op een rij gezet.

Haarlem Culinair
Van 2 tot en met 5 augustus is het Haarlem Culinair. Dit evenement vindt plaats op de Grote Markt van Haarlem, waar allerlei restaurants zich presenteren aan het grote publiek. De restaurants serveren verschillende kleine gerechtjes. Elk gerechtje kost een paar euro en zo kun je verschillende dingen uitproberen. Dit jaar staan de volgende deelnemers op Haarlem Culinair: Brasserie Denk, De dessertbar, Fifteen Amsterdam, restaurant Fris, Hoop op de Swarte Walvis, Jopenkerk, de Karmeliet, Madame Marlie, Philharmonie, Sushi Time, Vis & Ko en Zeevishandel Nico Waasdorp. Volop keus dus!

Je kan iedere dag vanaf 18.00 uur terecht bij de verschillende restaurants. Ook speelt er iedere dag een andere band. Daarnaast zijn er nog een aantal activiteiten, waaronde de Slowfoodmarkt. De slowfoodmarkt kun je zondag 5 augustus bezoeken op de Oude Groenmarkt. Mijn zus staat hier ook met haar webshop in streekproducten. Op de Botermarkt vindt er die dag een speciaalbier markt plaats. Ook zeker leuk om even een kijkje te nemen.

GayPride Amsterdam en Dance Valley
Zaterdag 4 augustus is er Gay Pride in Amsterdam. Hier breng ik ieder jaar wel een bezoekje. In de hele stad is het feest. Vanaf 14.00 uur start de Canal Parade en zullen de boten vol feestende mensen door de grachten trekken. Dus raap je roze outfit bij elkaar en feest lekker mee!

Heb je geen zin in de Gay Pride? Dan is er nog een leuk alternatief, namelijk Dance Valley. Ook dit is een jaarlijks festival op het terrein van Spaarnwoude. Het festival start om 10.00 uur en eindigt om 24.00 uur. Een kaartje kost 55 euro, en als het meer dan een uur achtereen regent krijg je de helft van je ticketprijs terug. Goeie deal toch?

Haarlem Jazz & More
Haarlem Jazz is een jaarlijks terug kerend festival. Dit jaar is het Haarlem Jazz van 16 tot en met 18 augustus. De festiviteiten vinden grotendeels plaats op de Grote Markt en de Oude Groenmarkt. Het programma is zeer divers. Onder andere Waylon, Giovanca en de New Manhattan big band treden op. Later op de avond zullen er vooral Dj's draaien, zoals Gregor Salto, Kraak en Smaak en DJ Rico. Het programma start iedere dag rond 18.00 uur en gaat door tot 01.00 uur in de nacht.

Mysteryland
Zaterdag 25 augustus kun je naar Mysteryland in Hoofddorp. Een ontzettend gaaf en groot festival, tevens ook het oudste festival van Nederland. Het vindt plaats op het Floriade terrein. Je kunt er compleet uit je dak gaan, maar je kijkt tegelijkertijd ook je ogen uit want je waant je die dag in een soort Efteling. Kaartjes kosten 75 euro. Oeff, best duur, maar je krijgt er zeker wat voor terug. O.a. dj Chuckie, dj Hardwell, Avicii en Fedde le Grand zullen draaien.

Genoeg leuke dingen te doen in augustus. Ga jij nog een van de evenementen bezoeken? Zo ja, welke?


Labels: , , , ,

2 reacties:

Op 29 juli 2012 om 12:18 , Anonymous Maris Maria Renne zei...

Leuk, thanks for sharing, ga Culinair, de Slowfoodmarkt & Jazz meteen in de agenda zetten! :-)

 
Op 29 juli 2012 om 14:25 , Blogger VeryBerryMint zei...

Jaa die staan ook in mijn agenda :)Vind ik de leukste activiteiten :D

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage